Omroep Powned zendt vanaf 26 april een zesdelige docuserie uit over het leven van NPO Radio 2-dj Ruud de Wild en Olcay Gulsen. De serie moet een inkijk geven in de wereld van een bekend koppel. De serie is wekelijks om 21:25 uur te zien bij Omroep Powned op NPO 1. ‘Een zesdelig portret van een ondernemend duo, die naast geliefden ook beste maatjes zijn en laten zien dat je álles uit het leven moet halen’, aldus de omroep.

Volgens Powned staat het duo aan de vooravond ‘van een aantal spannende ontwikkelingen’. Want ze gaan hun herenhuis in Amsterdam verbouwen ‘en reizen spontaan af naar Turkije om met een medisch team de slachtoffers van de aarbeving te ondersteunen. Ondertussen werkt Ruud hard aan zijn herstel na het overwinnen van darmkanker, een proces waarin Olcay hem door dik en dun steunt. Ook zien we hoe Olcay zich inzet voor goede doelen als de voedselbank en UN Women en zijn we getuige van een groot tuinfeest waarbij hun beide families elkaar voor het eerst gaan ontmoeten.’

“Als de afgelopen periode ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat het leven naast alle hoogtepunten soms ook heel kwetsbaar kan zijn. Het heeft ons alleen maar sterker gemaakt en nog meer doen beseffen dat je volop van het leven moet genieten. We hopen dat de serie mensen inspireert om hetzelfde te doen”, aldus Ruud en Olcay.

Ruud werkt al sinds de jaren 90 bij de radio. Olcay Gulsen is voornamelijk bekend geworden door haar modemerk SuperTrash en sinds 2014 ook als tv-presentatrice. Ze waren eerder ook samen op de radio te horen.

Foto: Wessel de Groot