Home Landelijke radio Zendmast IJsselstein weer verlicht met kerst

Zendmast IJsselstein weer verlicht met kerst

De Gerbrandytoren in IJselstein zal vrijdag 14 december voor de elfde keer omgetoverd worden tot de Grootste Kerstboom ter Wereld. Mede dankzij de actie van het AD is het gelukt genoeg mensen enthousiast te maken voor het aansteken van de 120 lampjes en één fel pieklicht in de IJsselsteinse zendmast.

Hoeveel geld zij precies hebben bijeen gebracht moet nog worden geteld. Maar de 25.000 euro die Stichting Kerstboom nog nodig heeft worden zo goed als zeker gehaald.

Mocht dit bedrag bij nader inzien toch niet helemaal bij elkaar zijn dan is een IJsselsteins bouwbedrijf bereid het verschil bij te passen. En zo kunnen straks drie weken lang miljoenen mensen genieten van de lichtjes in de Gerbrandytoren.

Ruim 1200 krantenlezers gaven gehoor aan de oproep de Grootste Kerstboom ter Wereld te steunen. Daarnaast meldden zich tot nu toe ongeveer 1700 donateurs aan via Stichting Kerstboom zelf.
Dankzij al deze mensen gaan de lichtjes weer branden. Hoewel hun bijdragen nog niet precies zijn opgeteld moest een knoop worden doorgehakt. Anders zouden de mannen van VolkerWessels niet genoeg tijd hebben de twaalf kabels met 120 lampjes op te hijsen in de 366,8 meter hoge Gerbrandytoren in IJsselstein.

TNT Post leverde een bijdrage in natura door gratis duizenden machtigingsformulieren rond te brengen en een antwoordnummer beschikbaar te te stellen. Als dank daarvoor verwende Stichting Kerstboom de Nieuwegeinse en IJsselsteinse postbodes gisteren met een reuzentaart.

Een IJsselsteinse onderneemster heeft aangeboden een feestje voor de bevolking te organiseren rond de ontsteking van de reuzenkerstboom op vrijdag 14 december.

Vorig artikelMinister sluit prestatiecontract met publieke omroep
Volgend artikelPublieke radiozenders krijgen mobiele site