Home Landelijke radio Winnaars reageren tevreden op luistercijfers

Winnaars reageren tevreden op luistercijfers

Radio 538 is blij dat het zich weer de grootste zender van Nederland mag noemen. Volgens de zonder stemmen wekelijks 3.367.697 luisteraars af op Radio 538. Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538, is dan ook tevreden. “Ik ben er trots op dat deze cijfers weer onderstrepen dat Radio 538 de perfecte mix van jong en oud weet te vinden.”

Ook de luistercijfers van Radio Veronica waren goed. Volgens de laatste meting van april-mei groeide het marktaandeel van het radiostation van 5,1 naar 5,3 procent. “Het is goed om te zien dat Radio Veronica constant blijft doorgroeien”, aldus Creative Director Uunco Cerfontaine. Met acties rondom het WK hopen wij ook deze maand onze doelgroep verder aan ons te binden.”

Ondanks een verlies van 0,2 procent marktaandeel is Omroep Reclame Nederland (ORN) tevreden met de luistercijfers. Volgens de ORN luisteren wekelijks meer dan 3.360.000 verschillende luisteraars naar de uitzendingen van de Publieke Regionale Omroepen.

“Het schokkende nieuws omtrent het mogelijk verdwijnen van RTL FM, de trage start van een Caz! en de terugval van Q-Music geeft aan dat Radio een kwestie is van ‘de langste adem’”, zegt Clement Postmus, directeur van ORN. “De consument laat zich klaarblijkelijk niet zo makkelijk vangen voor weer een nieuw format of een nieuwe zender. De adverteerders zijn gebaat bij stabiliteit en marginale schommelingen. De grootste zijn schept verplichtingen, de grootste blijven nog meer.”