Home Landelijke radio Danny uit Amsterdam wint WK WK-kijken

Danny uit Amsterdam wint WK WK-kijken

Danny uit Amsterdam is de winnaar geworden van het WK WK-kijken. Na na 82 uur, 15 minuten en 57 seconden was het voorbij. Toen zijn enige overgebleven tegenstander Ron uit Boskoop in slaap viel, was de wedstrijd voorbij en kon Danny tot winnaar worden uitgeroepen. Als prijs krijgt hij twee kaartjes voor de finale van het WK voetbal in Duitsland.

Afgelopen zondag verzamelden zes finalisten zich in de studio van Caz!. Daniël, Anders, Irith, Sjaak, Ron en Danny gingen de uitdaging aan om zo lang mogelijk onafgebroken WK wedstrijden te kijken. Na 37 uur, 43 minuten en 50 seconden moest Daniël als eerste opgeven en na precies 40 uur volgde Anders. Na nog eens 20 uur hield Irith, de enige vrouwelijke deelnemer, het voor gezien. Sjaak, Ron en Danny passeerden samen de 69 uur en 48 minuten, het officiële Guinness World Record TV-kijken. Na 73 uur en 18 minuten werd het ook Sjaak teveel en moest hij opgeven. Daarna ging het tussen Ron en Danny, die nog eens bijna tien uur samen op de oranje bank hebben doorgebracht.

Het WK WK-kijken was een wedstrijd waarbij de deelnemers vanaf een oranje bank in de studio van Caz!, non-stop alles over het WK moesten bekijken. Op de tijden dat er geen wedstrijden op tv te zien waren kregen ze oude wedstrijden voorgeschoteld. In de rust van de wedstrijden kregen de finalisten, net als de spelers, vijftien minuten pauze maar daarna moesten ze meteen weer door.