Willemijn Veenhoven wordt de nieuwe presentator van ‘Spijkers met Koppen’ op NPO Radio 2. Ze volgt vanaf januari Felix Meurders op, die na 25 jaar stopt met het programma en vertrekt naar NPO Radio 5. Voor Willemijn betekent dat haar terugkeer op de radio; ze presenteerde tot eind vorig jaar ‘De Nieuws BV’ op NPO Radio 1. Ze stopte, om de overstap te maken naar de televisie.

Dolf Jansen blijft medepresentator van ‘Spijkers met Koppen’. “Dit is een kans die eens in de 25 jaar voorbij komt en die kans laat ik niet lopen”, zegt Willemijn in een reactie. “Ik ben er regelmatig bij geweest, live in de Florin. Je gaat er met een grijns naar binnen en komt er met een zo mogelijk nog grotere grijns weer naar buiten. Het is daarbij een eer om in de voetsporen te treden van ‘seks, drugs and rock ’n roll Felix Meurders’.”

Stopt met Op1

Willemijn stopt met het presenteren van het tv-programma ‘Op1’. Wel blijft ze het gezicht van het NPO 2-programma ‘Vroege Vogels’.

Ze noemt Felix Meurders ‘haar leermeester’. “Hij heeft het programma de journalistieke smoel gegeven waar ik samen met de rest van Nederland enorm van heb genoten. En die andere koning, Dolf Jansen, ken ik al jaren van voor en achter de schermen bij radio en ik zie er bijzonder naar uit om er iedere week met hem een feestje van te gaan maken.”

“De schoenen van Felix Meurders zijn groot om te vullen, maar toch hoefden we niet lang na te denken over wie de geknipte opvolger voor hem is: Willemijn Veenhoven”, zegt Gert-Jan Hox, contentdirecteur bij BNNVARA. “Willemijn heeft in 15 jaar tijd haar sporen bij BNN en BNNVARA ruimschoots verdiend.”

Felix Meurders

Felix presenteerde ‘Spijkers met Koppen’ 25 jaar lang. In 2018 zou hij al moeten stoppen van de omroep met het programma. De omroep wilde een jongere doelgroep aanspreken met het programma. Uiteindelijk ging hij door en bracht eerder dit jaar naar buiten dat hij ging stoppen met het programma.

In januari begint Felix op NPO Radio 5. Op zaterdagochtend gaat hij tussen 10:00 en 12:00 uur een programma maken. Tot nu toe had BNNVARA geen zendtijd op Radio 5. Die hebben ze speciaal hiervoor aangevraagd en gekregen.

Foto: Linda Stulic | BNNVARA