De manier waarop Felix Meurders (74) nu weggaat bij ‘Spijkers met Koppen’ op NPO Radio 2 is “gegaan zoals het hoort te gaan”. Dat zegt de presentator in de podcast Dit Was De Radio. “Er is een moment van komen en een moment van gaan. Nu heb ik het moment zelf kunnen bepalen, al hebben ze me wel gevraagd om dit te gaan doen.”

In januari begint Felix op NPO Radio 5. Op zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur draait hij veel muziek en interviewt hij mensen die dat weekend iets bijzonders gaan doen. Tot nu toe had BNNVARA geen zendtijd op Radio 5. “Die hebben ze speciaal hiervoor aangevraagd en gekregen.”

De overstap betekent dat Felix na 25 jaar gaat stoppen met de presentatie van ‘Spijkers met Koppen’ en switcht naar Radio 5. “Het is een leuke zender. Het is muziek uit mijn jeugd die daar gedraaid wordt.”

Rel

Twee jaar geleden ontstond er een ware rel, nadat bekend werd dat BNNVARA voornemens was om Felix Meurders de deur te wijzen. De officiële verklaring was destijds dat ‘Spijkers met Koppen’ moest verjongen, maar volgens Felix klopt dat niet. “Op de eerste plaats wilden ze niet verjongen. Ten minste, dat hebben ze niet gezegd. Ze wilden vernieuwen. Van die vernieuwingsdrang zou ik dan het slachtoffer moeten worden.”

Felix wordt straks achter de schermen nog steeds bijgestaan door redacteur en producer Nicolette Schouten met wie hij al sinds ‘In de Rooie Haan’, de voorganger van Spijkers met Koppen, samenwerkt.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2