Willemijn Veenhoven stopt eind dit jaar met de presentatie van ‘De Nieuws BV’ op NPO Radio 1. Ze stapt over naar televisie, waar ze vanaf 2020 het programma ‘Vroege Vogels’ op NPO 2 presenteert. Wie Willemijn opvolgt bij de ‘De Nieuws BV’ is nog onduidelijk.

“Na veertien jaar met bijzonder veel plezier programma’s op Radio 1 te hebben gepresenteerd vind ik het tijd voor een avontuur buiten de studio”, laat ze weten. “Ik ben namelijk dol op buiten(spelen), op natuur, op groen. Dus toen Vroege Vogels mij vroeg om de nieuwe tv-presentator te worden dacht ik: dit móet ik doen.”

14 jaar

Willemijn begon in 2014 met de presentatie van ‘De Nieuws BV’, elke werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op Radio 1. De afgelopen drie jaar had ze verschillende medepresentatoren: Felix Meurders, toen Eric Corton en sinds begin vorig jaar Patrick Lodiers.

De loopbaan van Willemijn bij Radio 1 startte in 2005, toen ze Astrid de Jong tijdelijk verving. Later was dagelijks in de avonduren op Radio 1 te horen met ‘BNN Today’.

Na veertien jaar radio is het dus tijd voor een nieuwe uitdaging, vindt de presentatrice. Bij het tv-programma ‘Vroege Vogels’ volgt ze Milouska Meulens op, die eerder bekendmaakte te willen stoppen met het programma. Willemijn gaat het NPO 2-programma samen met Menno Bentveld presenteren.

Foto: Annemieke van der Togt.