Home Landelijke radio Wilfred Genee nieuwe presentator op BNR Nieuwsradio

Wilfred Genee nieuwe presentator op BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio start komende vrijdag met een nieuw programma. The Friday Move wordt gepresenteerd door sport-presentator Wilfred Genee. In zijn programma staan nieuws, cabaret, debat, interviews en live muziek centraal. "Economie wordt ecomedy, een beursaap analyseert de AEX, en de verborgen talenten van de hoofdrolspelers uit de afgelopen nieuwsweek worden blootgelegd. En BNR flitst zonder bekeuring in een spannende snelwegrace langs de files", aldus de commerciële nieuwszender.

"The Friday Move wordt een knallende beweging het weekend in," aldus BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel. "Met Wilfred Genee hebben we een zeer eigenzinnige, assertieve en brutale presentator binnengehaald. De meeste mensen kennen hem als de man van het voetbal, maar hij is zo weet ik van alle markten thuis. Hij beschikt bovendien over een grote dosis showmanship, precies wat een radioprogramma met live-publiek nodig heeft."

"The Friday Move is een zeer spannende formule," aldus Wilfred Genee. "BNR bewijst met de keuze voor zo’n format een echte innovatieve nieuwszender te zijn. En het heeft lef, want het gebeurt allemaal tijdens een voor radio belangrijke spitsuitzending. Ik vind het geweldig om van zo’n programma het boegbeeld te mogen zijn."

Het programma is voortaan te horen op vrijdagen tussen 16:00 en 19:00 uur live vanuit café-restaurant Dauphine in Amsterdam, waar BNR boven gevestigd is.