Home Landelijke radio Directeur Arrow: “Wij blijven op FM”

Directeur Arrow: “Wij blijven op FM”

Volgens directeur Ad Ossendrijver van Arrow is de kredietcrisis er de reden van dat er betalingsachterstanden zijn bij het Agentschap Telecom. Vanmiddag werd bekend de vergunningen voor de FM-pakketten van Arrow (Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM) per 11 maart worden ingetrokken vanwege een forse betalingsachterstand van bijna negen miljoen euro. "Vorig jaar zomer zijn wij met een financieringsronde begonnen. Maar in september kwam de kredietcrisis ertussen, dus daar hadden wij last van", aldus Ossendrijver in een reactie.

RadioFreak.nl meldde in november vorig jaar al dat er problemen waren, maar dat werd toen ontkent. "Het is allemaal onzin. We hebben geen betalingsachterstand", aldus Ossendrijver toen. Maar nu geeft hij toch toe dat er problemen zijn. "Het is een hele grote kopzorg voor ons."

"We zijn nu heel dicht bij een oplossing, maar het Agentschap heeft blijkbaar al gemeend nu al de vergunning in te trekken." Er is dus een oplossing in zicht, zegt Ossendrijver. "Wij zien zeker kans voor 11 maart een oplossing te vinden. We verwachten dus ook dat de zenders in de lucht blijven. We hopen alleen wat meer tijd te krijgen om de financiering rond te krijgen."

Volgens Ossendrijver is er in 2008 50 procent meer omzet gedraaid. "Dus adverteerders zijn er wel. We hebben gevraagd om een verzachtend regime om Arrow in de gelegenheid te stellen dit in eigen tempo op te lossen. Het is jammer dat de luisteraars twee prettige zenders wordt ontnomen, terwijl er een oplossing is. De radioluisteraars dreigen de dupe te worden."

Alleen de vergunningen van de FM-pakketten van Arrow worden ingetrokken. Op de middengolf heeft Arrow ook een frequentie, maar daarvan wordt de verguning vooralsnog niet ingetrokken.