Home Landelijke radio Ook Telegraaf wil publieke omroep

Ook Telegraaf wil publieke omroep

De Telegraaf heeft een publieke omroep opgezet. De krant kondigt vandaag op haar voorpagina de omroep ‘Wakker Nederland’. Voor 1 april moeten er 50.000 leden zijn van de omroep. Opmerkelijk is dat de Telegraaf-dochter GeenStijl hetzelfde aan het proberen is. Daarnaast zijn er nog zo’n tien organisaties die een omroep willen starten, waaronder Omroep C, Zenit, De Vrije Omroep, PopNed, OZ-tv, TV Oranje, Piep! en RTV Oranje.

Oprichter van Wakker Nederland is hoofdredacteur Sjuul Paradijs van deTelegraaf. "We vinden al vele tientallen jaren, dat het stemgeluid van heel veel Nederlanders onvoldoende in Hilversum wordt gehoord. Wakker Nederland wil een omroep worden voor de zwijgende meerderheid, die pal staat voor normen en waarden en traditie zonder gebonden te zijn aan een politieke partij."

De Telegraaf start vandaag met een ledenwerfactie, abonnees van de Telegraaf kunnen gratis lid worden. Ze krijgen de kosten van het lidmaatschap van Wakker Nederland terug in de vorm van een korting op het abonnementsgeld.

Als nieuwe omroep krijg je 550 uur jaarlijkse radio- en tv-zendtijd via de publieke zenders. De Telegraaf heeft eerder initiatieven genomen om televisie te maken, maar die waren niet erg succesvol.