Home Landelijke radio Wijzigingen in programmering radiostations

Wijzigingen in programmering radiostations


Begin september is tradititioneel de tijd dat radiostations wijzigingen aanbrengen in de programmering. Ook nu zijn er weer een aantal veranderingen waar te nemen. RadioFreak zet ze op een rijtje.

538 start morgen met haar nieuwe programmering en een nieuwe vormgeving. De vormgeving is gemaakt door het Londense Wise Buddah. In de programmering zijn diverse verschuivingen te zien. Zo keert Frank Dane terug bij het station in de avond, ruilt Mark Labrand met Barry Paf en keert Dennis Ruyer terug naar Greatest Hits.

Naast de programmering en de vormgeving laat het station ook het woord radio verdwijnen uit de naam. Het station gaat nu verder als 538. Dit doen ze omdat de naam 538 een sterk merk is. Onder het merk 538 vallen radio, tv en events.

Op Radio 4 neemt Clairy Polak de plaats in van Maartje van Weegen. Tussen 09:00 en 12:00 uur presenteert zij De Klassieken. Van Weegen maakte vrijdag haar laatste uitzending op Radio 4. Ze maakte het programma sinds 2006.

Erik de Zwart gaat dagelijks het programma Top 40 Hitdossier maken op Radio Veronica. Dit programma komt tussen 12:00 – 13:00 uur te zitten. Luc van Rooij krijgt weer een vaste plaats in de programmering van Veronica. Na een periode van ziekte en herstel gaat in het weekend tussen 16:00 – 19:00 uur een programma maken.

3FM heeft vanaf komende nacht een nieuwe nachtprogrammering. Daarin zijn Ingrid Perez, Lieke Veld en Herman Hofman nieuw.