Home Landelijke radio Groot Nieuws Radio schrapt in programmering door lage inkomsten

Groot Nieuws Radio schrapt in programmering door lage inkomsten


Groot Nieuws Radio gaat door achterblijvende inkomsten flink schrappen in de programmering. Een aantal presentatoren zal van de AM-zender verdwijnen. Dit zegt directeur Nico Schipper in het Nederlands Dagblad." Een pijnlijke maar noodzakelijke ingreep, die is ingegeven door het achterblijven van de inkomsten."

De thema-avonden verdwijnen en worden vervangen door een radiomagazine met “gezelligheid, diepgang en vooral muziek”. Volgens Schipper vonden luisteraars de avonden soms te specifiek en te zwaar. "Bij een programma van ruim twee uur over wetenschap haakten mensen af. Nu gaan we een luchtiger programma maken. Wij proberen de programma's nu met onze eigen mensen te maken, zonder freelancers. Dat betekent wel dat iedereen bij ons een stapje harder zal moeten lopen."

Volgens Schipper hebben de financiële perikelen geen gevolgen voor de verhuizing van naar Barneveld. Groot Nieuws Radio wil intrekken bij het Nederlands Dagblad. De verhuizing werd eerder dit jaar gezien als noodzakelijk omdat het aantal luisteraars, donateurs en adverteerders flink steeg. Nu vallen de inkomsten toch tegen. 

Vorig artikelMedia Park opent dit weekend de deuren tijdens Open Studio Dagen
Volgend artikelWijzigingen in programmering radiostations