Home Landelijke radio Wietze de Jager: “Sky Radio en ik zijn er ingetuind”

Wietze de Jager: “Sky Radio en ik zijn er ingetuind”

Wietze de Jager

Pijn, gekwetst, erin getuind. Het zijn woorden die Wietze de Jager gebruikt om de veelbesproken breuk met Mattie Valk onder woorden te brengen. “Ik ben gekwetst. Dat soort pijn kende ik niet, de pijn van de intense vertrouwensbreuk”, vertelt De Jager in het decembernummer van Linda Magazine.

De Jager en Valk hadden de contracten bijna rond bij Sky Radio, om daar ‘radiogeschiedenis te gaan schrijven’. “We kregen de ochtendshow op non-stop muziekzender Sky Radio. Daarvoor zouden wij als enigen een live ochtendshow gaan maken. In Nederland is dat nog nooit vertoond”, vertelt De Jager.

Naar eigen zeggen werd Valk, achter de rug van De Jager om, benaderd om bij Q te blijven. Na een week waarin het populaire radioduo geboeid door het leven ging, nam De Jager vakantie. “Mattie belde en zei: ‘Poeh, ik heb toch mijn twijfels’. Ik vond zijn telefoontje vreemd.” Appjes die De Jager de dagen erna stuurden, bleven volgens hem onbeantwoord. De volgende dag kreeg hij wel een appje. ‘Ik rijd nu naar Q om te tekenen. Ik blijf hier. Heel kut hoe het gegaan is.’ “Mattie bleek solo verder te gaan.”

Erin getuind

Wat restte bij De Jager was verbazing. “Ik dacht alleen maar: wat de fak is hier gebeurd”, zegt de dj. Na zijn vakantie dook hij weer de studio in met Valk, hetzij voor één dag. “Ik was een beetje stil. Hij was gewoon zijn oude zelf. Blijkbaar kan hij dat. Ik ben een dag in de studio geweest, daarna heb ik me ziek gemeld.”

De Jager concludeert dat er van alles achter zijn rug om heeft gespeeld. “Ik was er ingetuind, en Sky Radio met mij.” Vervolgens: “Mattie moet zelf maar weten of dat dikke contract en die auto onze breuk waard waren.”

Mattie reageert

Bij RTL Boulevard reageerde Mattie op het interview met Wietze. “Ik vond het moeilijk om het interview te lezen. Het blijkt opnieuw dat hij dingen verkeerd geïnterpreteerd en begrepen heeft. Hij besloot ook al snel geen contact meer te willen. Ik had graag m’n verhaal tegen hem gedaan.” In de media wil hij er niet meer veel over zeggen. “Dan wordt het zo’n mediastrijd. Laten we hopen dat we vanaf nu onze eigen weg gaan, met succes.”

Foto: Qmusic