Home Landelijke radio Qmusic AD: Transfer Mattie en Wietze naar Sky Radio definitief

AD: Transfer Mattie en Wietze naar Sky Radio definitief

Mattie en Wietze

Mattie Valk en Wietze de Jager maken voor de zomer de overstap naar Sky Radio. Volgens insiders van het AD is de transfer inmiddels rond. Qmusic ontkent dit.

Al een aantal weken gaan er geruchten over de transfer van het duo naar Sky Radio. Volgens de dj’s zijn ze bij Talpa Radio langsgeweest, maar was er niets praktisch uit voort gekomen. In Pauw zeiden de twee vorige week: “Het blijkt wel dat er interesse is in ons radioprogramma. Dat is een heel groot compliment. We hebben daar een rondleiding gehad en we hebben eens gepraat. Daar hoeven we ook niet moeilijk over te doen, want zo gaat dat gewoon.”

Nu weet het AD het zeker: de krant schrijft dat Sky Radio speciaal voor Mattie en Wietze hun non-stopmuziek-format wil onderbreken. Hierdoor moeten de luistercijfers in de ochtend gaan stijgen. In de ochtend ligt het marktaandeel drie procent lager dan tijdens de rest van de dag.

Onderzoek Sky Radio

Daarnaast weet de krant te melden dat Sky Radio onder haar luisteraars een onderzoek heeft gedaan met de vraag of ze op een ochtendshow zitten te wachten. De reacties waren opvallend positief; men wordt in de ochtenduren graag geïnformeerd over het nieuws van de dag.

Valk en De Jager vierden vorige week hun vijfjarig jubileum bij Qmusic. Tegenover de krant laat de zender weten: “Dit is bij ons niet bekend.”