Wietze de Jager wil de ochtendshow op Radio 538 een dag per week minder gaan presenteren. Het dagelijkse programma is volgens hem moeilijk te combineren met zijn gezin. “Ik merk dat dit ochtendprogramma en alles wat daarbij komt kijken nogal een energievretende combinatie is. Ik zit met drie jonge kinderen thuis en de balans werk en privé is af en toe een beetje zoek”, zei Wietze op 538.

Hij praatte minutenlang met zijn sidekicks over het zogenoemde ouderschapsverlof. De 538-jock zou nog veel uren open hebben staan om op te kunnen nemen. Wietze noemde het ‘heel spannend’ om het er op de radio over te hebben.

“Ik ben af en toe niet de leuke vader die ik wil zijn”, zei hij. “Ik wil mijn kinderen graag een dag per week naar school brengen. Ik merk dat het knaagt, omdat ik niet genoeg kan geven thuis. Maar ik voel er ook wel bij dat we dit programma samen begonnen zijn en ik jullie in de steek laat. Dat zit eronder dat ik het niet durf.”

Had Wietze dat niet kunnen bedenken toen hij negen maanden geleden aan de ochtendshow begon? “Ik heb het onderschat”, erkende hij.

Foto: Radio 538

Vorig artikelSander Lantinga oefent in de nacht op Radio Veronica
Volgend artikelJulia van Reyendam krijgt programma in weekend op Radio 538