Wietze de Jager blijft gewoon vijf dagen in de week de ochtendshow van Radio 538 presenteren. Afgelopen week zei hij live op de radio dat hij liever een dag minder zou willen. “Ik merk dat dit ochtendprogramma en alles wat daarbij komt kijken nogal een energievretende combinatie is. Ik zit met drie jonge kinderen thuis en de balans werk en privé is af en toe een beetje zoek”, zei Wietze op 538.

Hij praatte minutenlang met zijn sidekicks over het zogenoemde ouderschapsverlof. De 538-jock zou nog veel uren open hebben staan om op te kunnen nemen. Wietze noemde het ‘heel spannend’ om het er op de radio over te hebben.

Tegenover RTL Boulevard komt hij daar nu op terug. Zijn uitspraken zouden vooral gedaan zijn om een discussie op gang te brengen. “Ik vond het interessant om alle verschillende meningen te horen van de luisteraars. Dat er van geschrokken werd, vond ik wel een compliment. Dat mijn collega’s dachten: straks moeten we hem missen.”

Geen verlof

Radio 538 zegt dat van verlof geen sprake is. “Hij blijft de ochtendshow met veel plezier volledig presenteren”, zegt de zender in een statement. “Wietze houdt van zijn gezin en zijn werk en hoe dat te combineren is soms een uitdaging. Zelf vindt hij ouderschapsverlof een fantastische mogelijkheid, maar gezien zijn werk heeft hij niet de intentie daar zelf gebruik van te maken. Hij hoopt vooral dat iedereen zelf de juiste afweging kan en mag maken.”

Foto: Radio 538