Home Landelijke radio Weblogger hackt website van Rick van Velthuysen

Weblogger hackt website van Rick van Velthuysen

Weblog Dreknek heeft zich boos gemaakt op dj Rick Van Velthuysen. Dat schrijft Fok.nl. De 538 jock belde afgelopen zaterdag in zijn programma met de familie en een kennis (huisvriend) van de 15-jarige Damion Boender uit Meppel, de jongen die met zelfmoord zou hebben gedreigd als Tupac niet zou herrijzen. In die uitzending kon Van Velthuysen terugbellen met een huisvriend van Damion, maar dat gesprek verliep niet echt soepel.

De kennis beschuldigde Van Velthuysen er ineens van sensatiebelust te zijn. Van Velthuysen vond dat merkwaardig, omdat hem eerder door de huisvriend was verteld dat hij gewoon kon bellen, zonder dat men bezwaren had. De side-kick van Van Velthuysen werd zelfs zo nijdig over het gesprek, dat hij de hoorn er op smeet.

’s Avonds schijnt Rick privé nog teruggebeld te hebben met de bewuste kennis, en heeft hij alles uitgepraat, zo meldde hij later op zijn weblog.

Toch vond Dreknek het nog even nodig om zich met de zaak te bemoeien. En wel op erg ludieke wijze. Hij hackte de site van Rick Van Velthuysen en postte zijn bezwaar gewoon als weblog op diens eigen site: “Ha die Rick! Hier uw grote logvriend Dreknek. Met enige stomme verbazing heb ik via via u uiterst onbeschoft horen gedragen tegen Meneer Johan Debbenhof. In deze tijden van normen en waarden kunt u toch niet zo uw emoties laten gaan? Al helemaal niet op een radiostation waar het merendeel van de luisteraars zich waarschijnlijk nog in de puberjaren bevinden, u heeft enigzins een voorbeeldfunctie, zeg maar. Had u uw excuses al aangeboden op de radio, of alleen maar op uw log?”.
(Inmiddels is de site van Van Velthuysen hersteld. Hier een screenshot van de hack op Sargasso)

Dreknek postte er overigens ook een foto bij van Tupac, met de mededeling dat die nog zou leven.