Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 16 september

Kort radionieuws van dinsdag 16 september

Radio 7 krijgt extra frequentie
De Zuid Hollandse lokale omroep voor Alkemade en Jacobswoude, Radio 7, krijgt na een lang gevecht toch een extra etherfrequentie. De omroep zal per 1 november vanuit de gemeente Jacobswoude met een extra 25 Watt zender hun uitzendgebied kunnen bestrijken.

Het Commissariaat van de Media heeft de omroep de 107.0 FM toegekend als extra frequentie.

TROS Theater op Radio 4
De TROS brengt vandaag op Radio 4 de eerste aflevering van het nieuwe radioprogramma TROS Theater dat drie maanden lang op de dinsdagavond wordt uitgezonden. Het programma geeft een levendige doorsnede van het woelige Nederlandse (muziek)theaterleven.

In het programma worden interviews uitgezonden en fragmenten van nieuwe toneelstukken, opera’s, musicals en cabaret. Ook worden nummers gedraaid van nieuwe cd’s die zijn verschenen op het gebied van muziektheater en cabaret. Tevens is er wekelijks aandacht voor de theateragenda.

Ruud de Wild te gast bij JENSEN
Ruud de Wild zal donderdag te gast zijn in het televisieprogramma van Robert Jensen, JENSEN. In het programma zal Ruud onthullen hoe de situatie in het thuisfront is. Naast Ruud de Wild zal ook bokser Regilio Tuur in het programma zitten.

Local FM nu echt de lucht in
Local FM is na een periode van proefuitzendingen sinds gisteravond ‘echt’ in de lucht, te beluisteren op de FM frequentie 105.7. De burgemeester mocht in de studio in De Nobelaer het officiële startsein geven. De Etten-Leurse radio-omroep is 24 uur per dag te beluisteren, via de kabel en via de ether.