Home Landelijke radio “Vrijdagavondshow Giel Beelen en Eva Koreman was Giels idee”

“Vrijdagavondshow Giel Beelen en Eva Koreman was Giels idee”

"We gaan radio opnieuw uitvinden", zegt Giel Beelen over het 3FM-vrijdagavondprogramma dat hij vanaf augustus samen met Eva Koreman gaat maken, "Hoewel, dat zijn wel erg grote woorden. Het zal misschien wel een beetje de sfeer hebben van het nachtprogramma dat ik het verleden heb gespresenteerd."

NU.nl sprak met Beelen en 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers over het nieuwe programma. Volgens Mutsaers was het programma Giels eigen idee. "Giel heeft natuurlijk al best wat te doen en de ochtend is heilig voor hem, maar hij wilde dit zelf heel graag. Hij zag dat de programmering veranderde en zei: 'Ik wil ook weer eens iets nieuws uitproberen."

Volgens Mutsaers wordt het programma heel anders dan Giels ochtendprogramma. "Het tijdstip is fantastisch. Het weekend begint, wat gaan we doen? Het wordt vooral positief, al klinkt dat wat zweverig."

Het is voor het eerst Beelen een duoprogramma gaat maken. Hij heeft altijd alleen in de studio gestaan. Toch denkt Giel dat het voor hem geen probleem is om de microfoon te delen. "Gelijke monniken, gelijke kappen. Eva is ook wel een persoon die me daarop zal wijzen", aldus de dj.