Home NPO NPO-Voorzitter Henk Hagoort vertrekt

NPO-Voorzitter Henk Hagoort vertrekt

Voorzitter Henk Hagoort van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vertrekt per 1 september. Hij wordt dan bestuursvoorzitter van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Henk Hagoort heeft 24 jaar in verschillende functies binnen de publieke omroep gewerkt waarvan de laatste 8 jaar als bestuursvoorzitter.

“Zijn tweede en laatste termijn als bestuursvoorzitter bij de NPO loopt over 1,5 jaar af dus we begrijpen dat hij deze mooie kans niet voorbij laat gaan. Maar Hilversum zal deze verbindende bestuurder gaan missen”, aldus Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht van de NPO.

Hagoort was onder andere verantwoordelijk voor het introduceren van het merk ‘NPO’. De raad van toezicht van de NPO vindt het jammer dat Henk Hagoort de publieke omroep verlaat. “Henk Hagoort heeft zich van redacteur tot bestuursvoorzitter al die jaren met passie ingezet voor een publieke omroep die kijkers en luisteraars verrijkt en de samenleving verbindt” laat Bruno Bruins weten. “Daar zijn wij hem enorm dankbaar voor”.

De raad van toezicht heeft besloten om mede-bestuurslid Shula Rijxman per 1 september te benoemen als waarnemend voorzitter: “Shula Rijxman kent de NPO als geen ander en voor ons is continuïteit in een mediawereld die snel verandert van groot belang. Samen met Shula Rijxman zullen we invulling geven aan een nieuw samengestelde raad van bestuur.”

Shula Rijxman was de afgelopen 4 jaar bestuurder van de NPO en pakt deze uitdaging graag op. “We zitten niet stil en gaan gewoon door om de NPO te laten doorgroeien als een modern mediabedrijf waarbij het Nederlandse publiek, de programmamakers in Hilversum en onze eigen mensen trots zijn op alle mooie programma’s die de Nederlandse Publieke Omroep dagelijks brengt.”

Foto: Peter Strelitski