Home Landelijke radio Ruud de Wild kritisch op Qmusic in verhaal Mattie Valk

Ruud de Wild kritisch op Qmusic in verhaal Mattie Valk

Ruud de Wild is kritisch over de gang van zaken bij Qmusic nadat Mattie Valk niet de biologische vader bleek te zijn van twee pasgeboren kinderen. Valk keerde gisteren na weken afwezigheid terug op Qmusic. “Ze brengen grootst dat Mattie de volgende dag weer terugkeert, een uur voor de show wordt het nogmaals getwitterd; het ruikt allemaal zo naar marketing en dat vind ik echt lelijk”, zegt De Wild vandaag in het AD.

“Die voordracht dat hij zijn ex niet gaat haten en dat ‘alles wel weer over gaat’, daar zit een spindoctor achter. Ik zeg dit alles, omdat ik Mattie zo’n coole gozer vind. Ik hoop echt dat hij hier zonder kleerscheuren uitkomt”, aldus De Wild.

Volgens De Wild, die zelf wekenlang thuiszat na de moord op Pim Fortuyn, was het beter geweest als Valk direct terugkeerde op Qmusic: “Desnoods onder begeleiding. Dan voorkom je het circus dat je nu ziet. Nu blijft het die gozer die geen kinderen kan krijgen en werd belazerd door zijn vrouw. Je hebt de Mattie vóór en de Mattie na de stilte.”

Jeroen van Inkel heeft meer begrip voor de pauze die Mattie Valk voor zichzelf inlaste. Hij noemt het ‘moedig’ dat Valk nu weer is teruggekeerd op Qmusic. “Maar werken kan goed zijn in dergelijke omstadigheden”, zegt Van Inkel in het AD.