Grand Prix Radio is in maart in de top 10 van best beluisterde internetzenders gekomen. Dat blijkt uit de NLO Streaming Audio Standaard van de maand maart. In die lijst worden radiostations gerangschikt op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. Grand Prix Radio steeg naar 586.609 streamstarts, ruim 70 keer meer als een maand eerder.

Afgelopen maand begon de Formule 1 weer. Veel fans gebruiken Grand Prix Radio tijdens de wedstrijden als alternatief voor het commentaar van Viaplay of F1 TV. De zender heeft Olav Mol als commentator, die dit de afgelopen jaren ook deed bij Ziggo Sport.

Qmusic op 1

De stream van Qmusic werd gemiddeld 1,98 miljoen keer gestart. Gemiddeld werd er 115 minuten geluisterd. Ook NPO Radio 1 scoort hoog, met 1,92 miljoen gestarte streams.

Radio 10 60s & 70s Hits is het meest gestreamde themakanaal op plek 15. De eerste regionale zender is Radio Gelderland op plek 29.

In totaal werden de 113 gemeten radiostations bijna 18 miljoen keer gestart. De gemiddelde afspeelduur was 106 minuten.

Foto: Grand Prix Radio