Home Landelijke radio Vertrek De Wild en Stenders te zien in luistercijfers

Vertrek De Wild en Stenders te zien in luistercijfers

3FM heeft in de periode april t/m juli in de ochtend en middag flink marktaandeel moeten inleveren. Dit blijkt uit de Intomart GFK luistercijfers. Dit komt door het vertrek van Ruud de Wild en Rob Stenders.

Ruud verliet 3FM voor 538 en 3FM ging tussen 16:00 en 19:00 uur van 9.2 procent (april/mei) naar 6.9 procent (juni/juli). Bij Radio 538 gaat het wel de positieve kant op. In de periode april/mei was het marktaandeel van het middagprogramma daar nog 12.2 procent, in de periode juni/juli was dat 13.8 procent. Het station schrijft dit toe aan de komst van Ruud de Wild. De komst van Robert Jensen in de middag lijkt ook redelijk uit te pakken voor Yorin FM. Yorin FM steeg 0.6 procent in het slot 16:00 en 19:00 uur.

Als we naar de ochtendshows kijken is te zien dat Radio 3FM in de periode april/mei nog een marktaandeel had van 8.8 procent, in juni/juli was dit 7.6 procent. Dit komt mede door het vertrek van Stenders naar Yorin FM, echter was de uitwerking van deze wissel niet echt te zien bij Yorin FM, het station steeg 0.2 procent in de ochtend. Opvallend in de ochtend is verder de daling van Noordzee FM, dit ging in vier maanden van 5.2 naar 4.4 procent.