Home Landelijke radio BNN viert vandaag 6 jarig bestaan

BNN viert vandaag 6 jarig bestaan

BNN bestaat vandaag 6 jaar. Op 6 september 1998 waren het Sven & Dave die op zondagmiddag het allereerste BNN radioprogramma maakte op 3FM. Een paar uur later volgde het eerste televisieprogramma.

BNN is de omroep die opgericht is door Bart de Graaff. De Graaff was bekend geworden door verschillende televisieprogramma’s bij Veronica zoals B.O.O.S. en BNN. De Omroep heeft drie keer geprobeerd leden te werven om in het bestel te komen/blijven en de laatste keer ging dat niet heel erg goed. De politiek werkte niet helemaal mee met de omroep door eerst te zeggen dat ze 150.000 leden moesten hebben en later weer 300.000. Maar zoals het er nu naar uitziet mag BNN gewoon blijven na 2005.

In 1998 begon BNN met 300 uur radio in het jaar, dit deed ze met programma’s op radio 1, 3FM en radio 5. Er worden programma’s gemaakt als Sven & Dave, Chat Radio, BNN Jacuzzi en BNN United.

BNN zal vandaag niet speciaal aandacht besteden aan haar verjaardag. Wel hebben alle leden de afgelopen weken een scheurkalender gekregen. Die gaat vandaag in. Op die kalender is onder andere te vinden: informatie over bnn, recepten, record bogingen en nog veel informatie.