Home Landelijke radio Verheugde reacties over luistercijfers

Verheugde reacties over luistercijfers

Veel radiostations zijn zeer positief over de laatste luistercijfers die afgelopen donderdag bekend werden gemaakt. Radio Veronica haalt er ondanks het verlies van 0,3 procent aan marktaandeel toch een positief punt uit. “Nog nooit eerder had Radio Veronica zoveel luisteraars. Wekelijks luisteren er 1,7 miljoen verschillende luisteraars van 10 jaar en ouder”, laat de zender weten. Vooral de ochtendshow ‘Kicken Wordt Wakker!’ zou een flinke stijging hebben veroorzaakt. Inmiddels zou het programma met dj Patrick Kicken er 31 procent meer luisteraars bij hebben gekregen sinds de start.

Ook bij Sky Radio klinkt tevredenheid. De non-stop muziekzender steeg licht in marktaandeel met 0,1 procent. “De verbetering van het programma heeft effect, want de groei van zowel het marktaandeel als het bereik van Sky Radio zet door en dat is een prima resultaat. In de maand december staat het radiostation volledig in het teken van kerst als The Christmas station. Een belangrijke periode voor Sky Radio, want luisteraars weten ons in die periode massaal te vinden”, zegt Algemeen Directeur Carlo de Boer.

Volgens RTV Utrecht doen zij het goed omdat in september de programmering werd aangepast. Op dit moment is het marktaandeel 7.5 procent; dit betekent dat per week tussen de 150.000 en 200.000 luisteraars afstemmen op Radio M Utrecht. “Radio M Utrecht wil zoveel mogelijk voldoen aan de wensen van de luisteraars. Dit heeft begin september geleid tot een hele nieuwe programmering. De nieuwe luistercijfers bevestigen wederom dat de wijzigingen die begin september in de programmering zijn doorgevoerd de waardering van de luisteraars krijgen en dat Radio M Utrecht de goede weg is ingeslagen”, zo laat de regionale omroep weten.