Home Landelijke radio 3FM Serious Request: dj’s sluiten zich op in glazen huis

3FM Serious Request: dj’s sluiten zich op in glazen huis

‘3FM Serious Request’ is vanochtend officieel gestart. De uitzendingen begonnen vanochtend vanaf 6:00 uur met de ochtendshow van Giel Beelen. Om 8:00 uur arriveerden Gerard Ekdom en Wouter van der Goes, waarna de burgemeester van Utrecht om 9:00 uur de deur op slot deed. Vanaf dat moment mochten de dj’s niet langer eten en gaan ze met zijn drieën 24 uur per dag radio maken.

Onder het mon ‘Red Een Kind In Congo’ wordt er tot zaterdagmiddag 17:00 uur geld opgehaald tijdens de uitzendingen van de drie dj’s in het glazen huis op de Neude in Utrecht. Luisteraars kunnen tegen betaling muziek aanvragen en op internet worden diverse artikelen geveild. Daarnaast zijn er diverse kleine acties. Zo staat Sander de Heer in het land met een caravan met een mysteriegast erin die tegen betaling kan worden betreden en Paul Rabbering gaat dagelijks langs bij ‘Het Bedrijf Van De Dag’. De 3FM-van rijdt de hele week door het land en verder is er een promoteam van het Rode Kruis. Verder is het de bedoeling dat de luisteraars van 3FM een stukje gaan fietsen op één van de fietsen op de Neude, in totaal moet er 6463 kilometer (de afstand van Utrecht tot Congo) worden afgelegd. Ook dit jaar zullen er weer diverse gasten langskomen in het huis en zijn er diverse onverwachte acties.

De actie is dit jaar groter aangepakt dan vorig jaar. Het dorpje rondom het glazen huis is stukken groter en uitgebreid met bijvoorbeeld meer ruimte voor de regie en productie. Het huis zelf is daarom 20 meter naar voren gekomen. Verder zijn er meer sponsors bij de actie betrokken en zijn er meer uitzendingen op televisie. “We hebben vorig jaar veel ervaring opgedaan, waardoor we alles nu veel beter hebben georganiseerd. In 2004 kwam het eigenlijk nog vooral aan op improvisatie,” aldus de organisatie.

Voor Giel en Wouter is het inmiddels de twee keer dat ze in het glazen huis zitten, dit maakt het echter niet minder spannend. “Ik vind het veel spannender dan vorig jaar. Toen ging alles goed en ik ben daarom bang dat ik te overmoedig word en dat het daarom misgaat,” aldus Wouter van der Goes.

Eric Corton is onlangs in Congo geweest en heeft met eigen ogen de noodsituatie aanschouwd. Tijdens 3FM de actieweek doet hij regelmatig verslag van zijn ervaringen.

Naast de radio-uitzendingen zal ‘3FM Serious Request’ te zien zijn op televisie. Vanavond om 23:00 uur zal BNN op Nederland 2 een special uitzenden vanaf de Neude in Utrecht, dit programma wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink. Verder zendt Nederland 2 dagelijks van 1:00 tot 16:30 uur zullen er televisie-uitzendingen zijn vanuit het Glazen Huis. De beelden van het huis zijn ook 24 uur per dag op internet te zijn.


Giel Beelen begon vanochtend om 6:00 uur met de uitzendingen vanuit het glazen huis.


Om 8:00 uur arriveerden Gerard Ekdom en Wouter van der Goes.


De deur van het glazen huis werd om 9:00 uur op slot gedaan door de burgemeester van Utrecht.