Home Landelijke radio Veel bezoekers bij open dag RTV Utrecht en Bingo FM

Veel bezoekers bij open dag RTV Utrecht en Bingo FM

De open dag van RTV Utrecht is net als vorig jaar goed bezocht. De regionale omroep zette de deuren van de studio aan de Hengeveldstraat in Utrecht open. “Al heb ik wel het gevoel dat het wat minder druk is dan vorig jaar”, zegt een van de nieuwsredacteuren. “Maar dat komt denk ik door het weer. Vorig jaar was het zonovergoten en dan komen mensen toch makkelijker hun huis uit.” Uiteindelijk kwamen er zo’n 4500 mensen op de open dag af, 500 minder dan in 2006.


Radio-presentatoren Riks Ozinga en Edwin Meerman
Bij de ingang is het meteen radiostudio 1 die de aandacht trekt. Presentatoren Riks Ozinga en Edwin Meerman leggen samen aan het toegestroomde publiek uit hoe het werkt (foto boven). “In deze studio schuiven we zelf”, zegt Ozinga. “Dat is niet alleen voor ons makkelijk, maar het scheelt de baas ook geld. Zo hoeft er geen extra technicus ingehuurd te worden.” Boven het dj-meubel hangen twee camera’s. “Wie kijkt er weleens naar ‘Kijkradio’ op Regio tv Utrecht?”, vraagt Ozinga. Een flink aantal mensen geeft toe vaak te kijken. “We vragen onszelf ook weleens af hoeveel mensen er nu kijken. Volgens een bezoekster is het fijn wat bewegende beelden bij het geluid te hebben.

Achterin het pand is radiostudio 2 te vinden. “Een verbouwde televisiestudio”, legt Riks Ozinga uit. En dat is ook goed te zien. Het sportprogramma ‘Namen & Rugnummers Live-sport!’ wordt er op dat moment gemaakt. “In deze studio is er wel een technicus aanwezig. Dat is in veel gevallen gewoon handiger.” De televisielampen hangen er nog.

RTV Utrecht-dochter Bingo FM is ook prominent aanwezig. In een feesttent traden artiesten als Wesley en René Schuurmans (foto onder) op. Alles is natuurlijk live te horen op de lokale Utrechtse zender. “Ik had eigenlijk een vrij dag”, legt Schuurmans aan het publiek uit. “Maar Bingo FM steunt me altijd, dus daar maak ik graag tijd voor.” En al snel krijgt hij de handen van de bezoekers de lucht in.


Zanger René Schuurmans vermaakt het publiek in de Bingo FM tent
En directeur Paul van der Lugt? Die loopt tevreden over de redactie rond. En besteld buiten een frietje, om rustig toe te kijken hoe kinderen de spelletjes op het grasveld spelen.


De radioredactie op de eerste verdieping van het pand van RTV Utrecht


Het gebouw van RTV Utrecht aan de Hengeveldstraat in Utrecht


Nostalgie op de gangen in het pand

Vorig artikelWijziging in programmering Slam!FM
Volgend artikelEddy Zoëy wil luisteraars in de Playboy