Home Landelijke radio Eddy Zoëy wil luisteraars in de Playboy

Eddy Zoëy wil luisteraars in de Playboy

Eddy Zoëy is een wedstrijd begonnen om vrouwelijke luisteraars van zijn radioprogramma ZoëyZo op 3FM in de Playboy te krijgen. Aanvankelijk wilde hij de winnares photoshop-vrij in het blad hebben, naar aanleiding van Sunny Bergmans documentaire ‘Beperkt Houdbaar’, maar nu ziet hij daar vanaf. “Ik ben erg van naturel, maar de hoofdredacteur van Playboy heeft me ervan overtuigd dat je wel oneffenheden als puistjes moet wegwerken. Ik wil geen vieze foto’s”, zegt de BNN-dj in de Volkskrant.

“Ik wil een gewoon Nederlands meisje van de straat. De girl next door. Geen vrouw van wie mensen denken dat ze toch niet bestaat.”

Sinds twee weken sturen luisteraars foto’s op in de hoop in de Playboy terecht te komen. De tien mooiste meisjes worden uitgenodigd voor een fotoshoot in bikini. Via een internetverkiezing wordt bepaald wie in het blad terecht komt.

Zoëy wil niet dat het lichaam van het meisje wordt veranderd op de foto. Hoofdredacteur Jan Heemskerk van de Playboy zegt dat dat in zijn blad niet gebeurt. Volgens hem heerst er een verkeerd beeld van het photoshoppen. “Wij maken in Nederland echt geen borsten groter en we rekken ook geen benen uit. Het veranderen van een lichaam komt eigenlijk niet voor. We ‘plakken’ ook geen vagina’s ‘dicht’ om de Playboy-look te krijgen, iets waarvan ik mijn Amerikaanse collega’s wel verdenk. Dan fotograferen we gewoon vanuit een andere hoek.”

Het blijft volgens hem bij het wegwerken van oneffenheden.

Vorig artikelVeel bezoekers bij open dag RTV Utrecht en Bingo FM
Volgend artikelHaren krijgt alsnog eigen lokale omroep