De lokale omroep van Utrecht, Bingo FM, dreigt te verdwijnen. De Utrechtse gemeenteraad praat vanmiddag over de invulling van de lokale journalistiek. Het zou zomaar kunnen dat de zender vanaf april volgend jaar helemaal geen subsidie meer krijgt en dan ophoudt.

Volgens de zakelijk directeur van RTV Utrecht, Gerard Schuiteman, staan de mogelijke bezuinigingen haaks op wat het college wil bereiken: “De nieuwe coalitie staat voor een levendige en leefbare stad, en gelijke kansen voor iedereen. Bingo FM bereikt een grote, specifieke groep mensen in Utrecht met belangrijke informatie over de stad, die moeilijk of niet via andere media worden bereikt”, zegt Schuiteman. Hij hoopt dan ook dat de raad zich hard gaat maken voor de zender.

“Nu krijgt de omroep ruim 700.000 euro voor de radiozender Bingo FM, voor de tv-zender Ustad en voor journalistiek. Dat wijzigt allemaal en voor Bingo FM is in het voorstel aan de gemeenteraad geen subsidie meer opgenomen. Als er geen subsidie komt, kan Bingo FM helemaal niet meer gemaakt worden”, aldus Schuiteman.

OUS

Bingo FM is onderdeel van Omroep Utrecht Stichting (OUS) die formeel de lokale omroep is. OUS heeft de productie van Bingo FM aan RTV Utrecht uitbesteed. Die samenwerking is er sinds 2001 omdat de gemeente en provincie destijds samenwerking verplicht stelden.