NPO FunX en NPO 3FM komen live vanaf Eurosonic Noorderslag in Groningen. Ze doen verslag van aanstormend Nederlands én Europees talent op het festival. Vanaf morgen komt het nieuwe avondprogramma ‘VoorAan’ van Jamie Reuter en Olivier Bakker live vanuit Groningen.

Op vrijdagavond doet 3voor12 Radio (VPRO) met 3FM-dj Eva Koreman live verslag van Eurosonic, met livesessies, optredens en interviews met onder meer Elephant (3FM Talent), Cosmic Crooner, Marta Knight, Cloud Cafe, The Jordan en Pitou. Op zaterdag, tijdens het Nederlandse festival Noorderslag, doen Jamie Reuter, Olivier Bakker en Ivo van Breukelen verslag van al het aanstormende Nederlandse talent. Redacteuren van VPRO 3voor12 komen dagelijks langs in de studio om verslag te doen.

NPO FunX heeft dit jaar een eigen podium op de Grote Markt in Groningen. Hier treden grote FunX-artiesten op, zoals Katnuf, Dopewboy, Ir Sais en FMG. Ochtend-dj Fernando Halman doet de presentatie. Het podium is gratis te bezoeken tussen 13:00 en 16:30 uur. FunX doet ook verslag van het podium op de radio.

Demo Box

Gedurende Eurosonic Noorderslag staat er een FunX Demo Box in de centrale hal van het Forum in Groningen. Daar kan aanstormend talent een demo achterlaten. Zaterdagmiddag zal een panel onder leiding van Randall Spann (Music Director FunX) tussen 13:30 en 14:30 uur een aantal demo’s luisteren en de aanwezige artiesten feedback geven. 

Op zaterdag 21 januari organiseert FunX vanaf 12:15 uur het panel ‘FunX 20 jaar: Van straat naar platina’, waarbij de zender in gesprek gaat over hoe het merk zich door de jaren heeft ontwikkeld en hoe het zich heeft verbonden aan de muziekscene. De panelleden die hierover in gesprek gaan zijn Marta Belay (Rotterdam Airlines), Ouassima Tajmout (FunX), Lorenzo Jonathas (Artist Manager) en Chanelva Rier (Zendermanager FunX).

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM