Home Landelijke radio Uruzgan.FM kan van start

Uruzgan.FM kan van start

Uruzgan.FM gaat per 8 augustus daadwerkelijk starten met uitzenden. De Wereldomroep en 3FM maken hiervoor een dagelijks programma voor Nederlandse militairen in Uruzgan, Afghanistan. Het programma duurt een uur en is elke dag om 16:00 uur Nederlandse tijd via de FM te horen in de vier Nederlandse militaire kampen. Dj van het programma is Annemieke Schollaardt (TROS). Het programma is in Afghanistan te beluisteren via de zender 3FM, powered by de Wereldomroep, die 24 uur per dag zal uitzenden met de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma Nieuwslijn.

Ook op internet is de zender te horen via Uruzgan.fm. In Nederland wordt het programma ook uitgezonden door een groot aantal lokale omroepen in kazerneplaatsen, zoals in Uden.

Uruzgan.FM wordt een mix van muziek, entertainment en informatie die voor de doelgroep en het thuisfront van belang is. Requests spelen in het programma een belangrijke rol. Militairen in Uruzgan en thuisblijvers kunnen platen aanvragen en berichten achterlaten. Ook andere Nederlandse vredesmissies komen in het programma aan bod. Daarnaast is er een aantal vaste items en prijsvragen.

De Nederlandse militairen zijn gestationeerd in de Afghaanse kampen Tarin Kowt (‘Kamp Holland’), Deh Rawod, Kandahar en Kabul en maken deel uit van Task Force Uruzgan van de ISAF, die moet zorgen voor stabiliteit en veiligheid in de provincie Uruzgan. De Nederlandse vredesmacht zal in totaal zo’n 1600 militairen tellen. De operatieduur is twee jaar. Gedurende de hele missieperiode is Uruzgan.fm in de lucht.