Home Landelijke radio Gordon: komst van Jensen naar Noordzee was afgang

Gordon: komst van Jensen naar Noordzee was afgang

Volgens Gordon had Noordzee FM destijds dezelfde koers moeten varen die Q-music nu vaart. Dat zegt hij zijn column in De Telegraaf. “Ik weet dat ik me als een vis in het water voel voor die microfoon. Maar: Ik heb geen wedstrijddrang meer in mij”, zo zegt hij. “Afgelopen week heb ik mijn eerste invalweek gedraaid op Radio 538 voor Edwin Evers. Opvallend veel mensen die mij zeiden: ‘Je klinkt zo anders, eigenlijk heel prettig en niet meer zo schreeuwerig als bij Noordzee…’

Gordon is dan ook blij dat hij het ochtendprogramma van Radio 538 tijdens de vakantie van Evers kan overnemen. “Edwin Evers is de koning van de radio en ik mag even op die geweldige troon van hem zitten en op mijn eigen manier het programma leiden. Radio is gewoon mijn ding. Het mislukken van Noordzee is mij dan ook aan het hart gegaan. Waar het mis is gegaan? In mijn optiek hadden we die aftandse oubollige naam moeten lozen. Saillant detail is dat ik voorstelde om de zender Slam FM te gaan noemen voordat het huidige station wat zo heette ook maar een housebeat had uitgezonden!”

Maar dat is volgens Gordon niet de enige reden dat het fout is gegaan. “Ook de komst van Robert Jensen naar Noordzee was een grote afgang. Mijn luisteraars hielden niet van hem en andersom al helemaal niet. Q-music scoort nu met de koers die Noordzee eigenlijk had moeten varen. Om nog maar te zwijgen over die vreselijke reclamecampagne waarin ik werd afgebeeld als nicht-matroos achter een groot roer en Jensen in zijn piratenpak als een captain Jack Sparrow met zwaar overgewicht en hamsterwangen.”

“Het is altijd makkelijk achteraf te oordelen, maar ik kan met mijn hand op mijn hart verklaren en overleggen dat ik genoemde feiten heb proberen te stoppen met nul op rekest. Wat ook niet echt mee helpt is de negatieve houding van het gros van het Nederlands publiek tegenover John de Mol. Ik heb gelachen, gejankt en geschreeuwd met en op hem.”