Home Landelijke radio LTV3 verliest zendvergunning in Loon op Zand aan Maasstad Media

LTV3 verliest zendvergunning in Loon op Zand aan Maasstad Media

De Waalwijkse lokale omroep Maasstad Media mag ook uitzendingen in de gemeente Loon op Zand gaan verzorgen. Dat heeft het Commissariaat voor de Media besloten. “Vanmiddag om 16:00 uur kwam het langverwachte telefoontje, dat Maasstad Media de zendvergunning krijgt voor de Gemeente Loon op Zand. Grote opluchting bij ons in Waalwijk. Het was het wachten dubbel en dwars waard”, zo laat de omroep weten.

De uitspraak van het Commissariaat is opmerkelijk, aangezien de gemeenteraad van de gemeente Loon op Zand in ruime meerderheid voor LTV3 heeft gekozen. Zij gaven dan ook het advies om die omroep de zendvergunning te geven aan het Commissariaat. Het college van B&W had geen duidelijke voorkeur. LTV3 kan nog in beroep gaan tegen de beslissing.

Volgens het Commissariaat kan Maasstad Media voor een betere continuïteit van de programma’s zorgen. De omroep kan nu radio en tv in Loon op Zand gaan maken. Volgens behandelend ambtenaar Zeljka Aleksic was het advies van de gemeente geen garantie voor de Loonse omroep. “Het college beslist samen met de afdelingshoofden waar de zendmachtiging naar toegaat. Daarna is er een mogelijkheid tot beroep. Mocht de verliezende partij het er dan nog niet mee eens zijn, dan rest de gang naar de rechter.”

“Het is jammer voor LTV3 dat ze moeten verdwijnen met heel hun handel. Maar… ‘Boontje komt om zijn loontje…'”, zo laat programmamaker Michel Pruijmboom van Maasstad Media weten aan RadioFreak. “Men kan in Loon op Zand in hoger beroep gaan, maar zal dat nog wel nodig zijn?”