Home Landelijke radio Publieke en commerciële zenders starten in 2013 samen met DAB+

Publieke en commerciële zenders starten in 2013 samen met DAB+


De publieke en commerciële radiostations gaan vanaf september 2013 hun DAB+ zendernetten uitrollen. Dit hebben de NPO en de VCR (Vereniging voor Commerciële Radio) besloten.

DAB+ is de beoogde digitale opvolger van FM-radio. Beide partijen legden vast dat zij vanaf 1 september 2013 gelijktijdig hun DAB+ zendernetten uitrollen. Daarmee hoort de luisteraar, op alle plaatsen waar ontvangst van digitale radio mogelijk is, een groot en gevarieerd aanbod van landelijke publieke en commerciële radiostations.

De NPO en VCR hebben de intentie samen de contacten te onderhouden met de overheid en industrie voor consumentenelektronica met als uitgangspunt DAB+ tot een succes te maken in de Nederlandse markt. Belangrijk thema is de komst van smartphones met DAB+ ontvangst en de beschikbaarheid van radio’s, die zowel FM als DAB+ kunnen ontvangen. De partners werken tevens samen in de marketing & PR.

Jan Westerhof, directeur NPO Audio: "Ik ben blij dat de publieke omroep hierin samen optrekt met de commerciële radiostations. Uiteindelijk profiteert de luisteraar hiervan en daar zetten we ons voor in."

Jan-Willem Brüggenwirth, Voorzitter van de VCR: "DAB+ biedt de mogelijkheden om radio te laten innoveren en in de toekomst nieuwe mogelijkheden te laten bieden. Ontvangst op moderne devices, zoals smartphones, is daarbij van het grootste belang."