Home Landelijke radio Frank Dane presenteert programma in het Deens na winst tegen Oranje

Frank Dane presenteert programma in het Deens na winst tegen Oranje


Frank Dane presenteert morgenvroeg zijn programma 'Ontzettend Dikke Ochtend Frank' op 3FM in het Deens. "Als Denemarken vanavond wint, doe ik mijn radioprogramma morgen in het Deens! Helemaal… Van zes tot tien op 3FM", zo zei de dj eerder vandaag. Het Deense voetbalelftal won uiteindelijk met 1-0 van Oranje op het EK in Polen en Oekraïne. "Meget Tykke Morgen Fraenk", zo was zijn commentaar na die wedstrijd. Vertaald: 'Zeer Zware Ochtend Frank'. "Dat worden vier hele, hele, hele, lange uren."

"Ik kan me nog heel goed herinneren dat Nederland in 1992 ook tegen Denemarken moest voetballen", zo zei Dane vanmiddag. "Toen waren wij Nederlanders heel arrogant, maar werd Denemarken kampioen. En ik denk eigenlijk dat Denemarken gaat winnen en dan doe ik mijn radio-uitzending compleet in het Deens."

De dj werd geboren in Den Haag, maar heeft een Deense vader. Hij spreekt de taal dan ook goed. Frank Dane is de broer van Robert Jensen, maar de dj van 3FM, die binnenkort naar Radio 538 vertrekt, gebruikt Dane als een pseudoniem.

Woensdag moet Nederland weer spelen, dan tegen Duitsland om 20:45 uur. Tijdens die wedstrijd zullen Gerard Ekdom en Michiel Veenstra commentaar geven op de wedstrijd op 3FM.

Vorig artikelTV Enschede FM wederom Lokale Omroep van het Jaar
Volgend artikelFrequenties RadioNL in Cuijk en op Ameland moeten ook in hoger beroep opnieuw verdeeld worden