1Twente, de streekomroep van de regio Twente, is uitgeroepen tot de beste lokale omroep van 2019. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de Lokale Media Awards, de jaarlijkse prijzen voor de lokale omroepen in het land. Het is de derde keer dat de Enschedese omroep de prijs voor beste lokale omroep wint; ook in 2011 en 2012 was dat het geval.

De winst van 1Twente, een samenwerking van de lokale omroepen in Enschede, Hengelo, Almelo, Borne en Haaksbergen, is volgens de vakjury een beloning voor de wijze waarop de omroep lokale journalistiek bedrijft. Daarbij wees de jury onder meer op het maatschappelijke profiel, de originele invalshoeken en het innovatieve karakter.

Andere prijzen

Ook in de categorie ‘Innovatie’ ging 1Twente Enschede er met de eer vandoor. De omroep kreeg de prijs voor het project ‘Ik teken voor 80’, waarin 1Twente intensief samenwerkte met gemeente en inwoners, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Mick Smits van RTV Purmerend werd verkozen tot Presentatietalent. In de categorie ‘Audio’ pakte ZFM Zoetermeer de prijs, terwijl Omroep Venlo de categorie ‘Video’ won. DTV Nieuws kreeg de prijs in de categorie ‘Nieuws’ voor het verslag van het dodelijke ongeval met de Stint in Oss.

Vakjury

De nominaties en winnaars van de Lokale Media Awards zijn bepaald door een onafhankelijke vakjury, bestaande uit voorzitter Timo Kamst (opleidingscoördinator NPO Campus), Jurre Bosman (directeur NPO Radio), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement), Ton Verlind (journalist en mediaconsultant) en Loek Mentink (eindredacteur Endemol Shine Nederland).

De award voor Omroep van het Jaar werd mede beoordeeld door afgevaardigden van de winnende omroepen van de vorige editie: OPEN Rotterdam en REGIO8.

Foto: 1Twente