Home Landelijke radio TMG breidt belang in Sky Radio uit tot 85 procent

TMG breidt belang in Sky Radio uit tot 85 procent

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft het belang in Sky Radio verder uitgebreid. Het bedijf heeft nu 85 procent van de aandelen in het radiostation in handen. De resterende vijftien procent van de aandelen is in bezit van Veronica Holding en het management.

TMG heeft in april vorig jaar, bij de overname van Sky Radio Group, aangegeven een optie te hebben op de belangen van de financiële partijen in Sky Radio. Tevens is aangegeven dat TMG deze optie zou uitoefenen indien het aandeel in de totale betaalde oplagemarkt van de Nederlandse dagbladen onder de 25 procent zou dalen of wanneer de Nederlandse crossownership-regelgeving dit zou toestaan.

Op 13 juni is de Tijdelijke Wet Mediaconcentraties van kracht geworden die de huidige stap van TMG mogelijk maakt. “Met de verruiming van de Nederlandse crossownership-regelgeving zijn we eindelijk gerechtigd een meerderheidsaandeel in Sky Radio Group te verwerven”, zegt Ad Swartjes, CEO van TMG. “De samenwerkingsvormen van Sky met de rest van ons bedrijf kunnen daarmee nu pas echt tot ontplooiing komen. Zo gaat bijvoorbeeld met ingang van volgende week onze Online Sales-afdeling de advertentieverkoop van Skyradio.nl, RadioVeronica.nl en Classicfm.nl verzorgen. Dat is een waardevolle toevoeging, omdat het TMG-bereik binnen verschillende doelgroepen daarmee aanzienlijk wordt uitgebreid.”

Vorig artikelNMO-directeur op non-actief
Volgend artikelWintertijd door als Wintertijd Zomertijd Non-Stop