Home Landelijke radio NMO-directeur op non-actief

NMO-directeur op non-actief

De directeur van de Nederlandse Moslim Omroep, Frank William, is op non-actief gesteld. Zijn positie stond al enkele jaren onder druk bij de omroep. De aanleiding is een vertrouwenscrisis tussen de directeur en het bestuur. William was als NMO-directeur omstreden en veroorzaakte in de tien jaar dat hij in functie was meermalen ophef.

In 1998 beschuldigden meerdere NMO-medewerksters hem anoniem van seksuele intimidatie. Maar onderzoeken leverden daarvoor geen bewijs op, concludeerden bestuursleden. William probeerde de zaak in de doofpot te stoppen,volgens een ander bestuurslid en een van de medewerksters. In het bestuur was er ruzie over de kwestie.

In 2005 besloot William een miljoen euro bij te dragen aan de BNN-soap Onderweg naar Morgen, opdat de moslimpersonages meer zouden ‘corresponderen met de realiteit’. Kort daarvoor was het NMO-budget van 4,8 miljoen euro juist gehalveerd, omdat er een moslimomroep bijkwam. Het personeel van NMO was het niet eens met de bijdrage aan de soap en vroeg, tevergeefs, om opheldering.

In 2005 viel William ook een NMO-medewerker aan met een knuppel. Het slachtoffer hield er geen verwondingen aan over, maar deed wel aangifte tegen William. In vakblad De Journalist zei de medewerker anoniem dat het personeel bang was en geterroriseerd werd door William.

Vorig artikelRadio is effectiever reclamemiddel dan internet
Volgend artikelTMG breidt belang in Sky Radio uit tot 85 procent