Home Landelijke radio Tevredenheid bij stijgers in luistercijfers

Tevredenheid bij stijgers in luistercijfers

Bij de radiostations die marktaandeel wonnen in de luistercijfers over juni-juli heerst tevredenheid. “Wederom fantastische luistercijfers”, zegt algemeen Directeur Carlo de Boer van Sky Radio. “Vorig jaar had Sky Radio 101 FM in juni-juli nog een marktaandeel van 8,9 procent, nu dus 9,9 procent. Een mooie groei en tevens het hoogste marktaandeel van dit jaar. Dat is knap gezien de enorme concurrentie in radioland en het zomerse weer de afgelopen maanden.” De non-stop zender ontplooide de afgelopen weken dan ook een flinke promotie-campagne.

Bij bij de publieke regionale omroepen is men blij met het behaalde resultaat. Het marktaandeel steeg met 0,4 procent. Maar ORN Radio ziet meer stijging in een aantal doelgroepen. “In de zakelijke doelgroepen B-to-B 0,6 procent, in Zakelijke Beslissers 0,8 procent en in Zakelijke Beslissers Zwaar 0,5 procent.

Clement Postmus, directeur van ORN: “Elke zender heeft het streven te stijgen in verschillende doelgroepen. Zo ook ORN, maar het behouden van het marktleiderschap in Nederland over een langere periode is een unieke prestatie.”