Home Landelijke radio Talpa neemt Radio 538 vanaf 31 mei over

Talpa neemt Radio 538 vanaf 31 mei over

Talpa Media Holding heeft vandaag aangekondigd het radiostation Radio 538 en het webstation Juize.FM per 31 mei aanstaande over te nemen van de investeringsmaatschappij Advent International. Het station stond al een tijdje te koop en is nu uiteindelijk verkocht aan de investeringsmaatschappij van John de Mol.

De overname biedt Radio 538 nieuwe kansen en mogelijkheden op het gebied van promotie en multimediale concepten. Algemeen directeur Radio 538 Jan Willem Brüggenwirth over de overname: "Het is top om met Radio 538 lid te worden van de Talpa Media Holding, hiermee kunnen wij onze creativiteit crossmediaal gezien nog beter benutten." Ook John de Mol is blij met de grootste radiozender van Nederland. “Ik heb de afgelopen jaren gemerkt hoe moeilijk het is zoiets op te bouwen en vast te houden. Daarom ben ik erg blij met de deal.”

Erik de Zwart komt nu weer terug bij zijn oude zender. “Ik vind het fantastisch om mijn oude liefde te mogen verwelkomen binnen Talpa’s radiogroep. Dankzij 538 kunnen wij nu nog verder gaan met het uitbouwen van ons radiobedrijf. Met Noordzee FM ging het niet snel genoeg omhoog. Met Radio 538 zijn we in een klap marktleider en dat wilden we graag. Met daarnaast Radio 10 Gold bereiken we nu een substantieel deel van Nederland.”

Radio 538 DJ Edwin Evers: 'Voor de toekomst van Radio 538 is het een positieve ontwikkeling dat we onderdeel worden van het mediabedrijf Talpa.

Radio 538 was sinds december 2003 in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent International. Eerder gingen er al geruchten dat de zender zou worden overgenomen door Talpa, maar die geruchten werden tot nu toe steeds ontkend.