Home Landelijke radio Noordzee FM naar Belgische persgroep

Noordzee FM naar Belgische persgroep

Na het bekend worden van de overname van Radio 538 door Talpa is ook bekend geworden dat Noordzee FM verkocht is aan De Persgroep uit Belgie. Dit omdat een bedrijf niet twee ongeclausuleerde kavels mag hebben.

John de Mol over de verkoop en overname: “Wij willen zowel op TV- als op radiogebied een grote speler worden. Dat is nodig om onze multimediaplannen te kunnen verwezenlijken. Het format van Radio 538 is een juweel en de zender heeft niet voor niks het grootste luisterpubliek van Nederland. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt hoe moeilijk het is zoiets op te bouwen en vast te houden. Daarom ben ik erg blij met de deal. Tegelijk weet ik dat ‘Noordzee’ in goede handen is bij de Vlamingen.”

Of er bij de stations iets gaat veranderen, wordt de komende weken bekeken. De Persgroep is ook eigenaar van de Amsterdamse krant Het Parool. Christian Van Thillo, bestuurder van de Persgroep, is opgetogen met de aankoop van Noordzee FM. ” Wij zijn met onze radiodochter Q-music bijzonder succesvol in Vlaanderen. Wij denken al enige tijd aan uitbreiding van onze radio-activiteiten. De overname van Noordzee FM past hierin perfect. Bovendien zetten we hiermee een nieuwe belangrijke stap in Nederland, na de eerdere participatie in Het Parool. We willen Noordzee FM de komende jaren verder uitbouwen tot een belangrijke speler op de Nederlandse radiomarkt.