Talpa moet Patrick Scholtze, voormalig creatief directeur bij het bedrijf, ruim een miljoen euro betalen. Dat meldt RTL-Z. Volgens de rechter zette het bedrijf van John de Mol de directeur veel te snel op non-actief. Talpa heeft daarmee ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, aldus de rechtbank.

Scholtze werkte sinds 2011 als creatief directeur bij Talpa Media. Hoewel hij al sinds de jaren tachtig met John de Mol samenwerkte, boterde het vanaf 2017 niet meer tussen beide partijen. Scholtze werd daarop geschorst. Door onenigheid over nog uit te keren bonussen stapte de creatief directeur naar de rechter.

1,1 miljoen euro

Beide partijen kregen (deels) gelijk. De rechtbank concludeert enerzijds dat Talpa zijn voormalig directeur veel te snel op straat heeft gezet, waardoor de kans op rehabilitatie niet mogelijk was. Maar anderzijds is niet zeker dat Scholtze succesvol had kunnen re-integreren. Hij krijgt daarom niet de volledige bonus van 2 miljoen euro uitgekeerd.

De voormalig directeur heeft wel recht op een schadevergoeding van 1.026.450 euro plus een ontslagvergoeding van bijna 40.000 euro, meldt RTL-Z. Of een van de partijen nog in hoger beroep gaat, is niet duidelijk.

Foto: Talpa