Rob Stenders is als radiobaas van PowNed ‘ontzettend tegengevallen’. Dat zegt Jan Roos in gesprek met Patrick Kicken. Jan moest in juni 2015 stoppen met zijn programma ‘Echte Jannen’ op Radio 1. Rob Stenders greep niet in nadat PowNed dat besluit had genomen. “Rob is een slappe Hilversumse flapdrol. Hij waait met alle winden mee zolang hij z’n salaris overgemaakt krijgt.”

Jan: “Toen Dominique (Weesie red.) Jan Dijkgraaf eruit had geflikkerd, zei hij tegen mij: ‘Stop ook maar met Echte Jannen, want jij gaat nu alleen nog maar televisie maken.’ Ja daag, ik zit hier voor dat radioprogramma. Ik ben uiteindelijk bij televisie terechtgekomen omdat jullie te weinig mensen hadden met te weinig talent. Radio is mijn baby en die laat ik me niet afpakken.”

De radiomaker belde daarop Rob Stenders. “Ik zeg: ‘Ze willen mijn programma afpakken.’ Hij: ‘Dat is vervelend, want het is een goed programma’. Ik zei: ‘Wat ga je doen?’. Hij: ‘Helemaal niks’. Hij heeft niks gedaan. Waarom niet? Als hij tegen de bazen in zou gaan, dan was zijn salaris niet meer veilig.”

‘NPO is links bolwerk’

Met zijn politieke partij ‘VoorNederland’ wilde Jan in 2017 onder meer het publieke bestel in Nederland veranderen. Zijn politieke carriere kwam niet van de grond, maar zijn mening over de publieke omroep is niet veranderd. “De NPO is een links bolwerk dat non-talenten aan het werk houdt. Het is een verschrikking”, zegt hij nu.

Volgens Jan heeft alleen Radio 1 nog bestaansrecht. “Maak Radio 1 pluriform. Voor de rest alles schappen. Op Radio 2 zitten overjarige pubers. De mensen die vroeger van 3FM nog een soort succesje wisten te maken, die zitten nu schijtlollig plaatjes aan te kondigen voor een paar honderdduizend euro per jaar. Dat kun je gewoon naar de commerciëlen sturen. Wat is er publiek aan Radio 2?”

En NPO 3FM is volgens Jan ‘helemaal naar de kloten’. “Ook omdat er geen talent is, of dj’s die uitgesproken zijn. Kan ook weg, schrap al die troep.”

Foto: Jan Roos