De radiostudio’s van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verhuizen na de zomer naar het Media Park in Hilversum. Nu zijn de studio’s van beide zenders nog in het AKN-gebouw gehuisvest, even verderop in Hilversum. De verhuizing is nu definitief, ondanks eerdere protesten van onder meer KRO-NCRV en AVROTROS.

De studio’s van Radio 2 en Radio 5 krijgen een plek in het Radiohuis, waar nu al Radio 1 en Radio 4 zitten. “Hiertoe wordt het Radiohuis aangepast, zodat straks voldoende faciliteiten beschikbaar zijn voor de uitzendingen van Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5”, aldus een woordvoerder van de NPO.

3FM blijft gevestigd in het bijgebouw van de NPO – De Peperbus – en deelt daarbij een aantal basisvoorzieningen met de andere zenders, waaronder noodstroom en beveiliging.

Omroepen in protest

Uit een interne mail bleek afgelopen zomer al dat de NPO voornemens is om de studio’s van Radio 2 en Radio 5 weg te halen uit het AKN-gebouw. Een besluit dat op veel weerstand kon rekenen; onder meer AVROTROS en KRO-NCRV tekenden protest aan. Ook noemden betrokkenen het ‘onbegrijpelijk’ dat een paar maanden na realisatie van de nieuwe Radio 4-studio, de ruimte alweer op de schop moet.

Jurre Bosman, radiodirecteur bij de NPO, liet eerder weten dat het besluit is genomen na een ‘zorgvuldige analyse’. “Door meer zenders bij elkaar te plaatsen in het Radiohuis kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld en kan er efficiënter worden gewerkt”, aldus de radiodirecteur.

Ook zijn de studio’s van Radio 2 en Radio 5 volgens de NPO aan vervanging toe.