Ster gaat vanaf 1 januari 2024 de verkoop van reclame doen voor de dertien regionale publieke tv- en radiozenders. Het gaat om verkopen voor de nationale adverteerdersmarkt. Ster neemt daarmee de verkoopactiviteiten over van Omroep Reclame Nederland (ORN). De positie was volgens ORN niet meer toekomstbestendig.

Frank Volmer, algemeen bestuurder van Ster: “De toevoeging van regionale zenders aan ons aanbod is heel waardevol en tegelijk heel logisch. Het zorgt voor een mooie, natuurlijke mix met de landelijke zenders en de mogelijkheid om via Ster een nog groter publiek te bereiken.”

Goed nieuws

Ook voor de Regionale Publieke Omroepen is het goed nieuws, stelt Ster. De verwachting is dat Ster tegen lagere kosten een hogere opbrengst kan realiseren, waardoor de Regionale Publieke Omroepen meer kunnen investeren in programma’s en journalistiek.

De 13 regionale tv-zenders en radiozenders waar het om gaat zijn: NH Media, RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Utrecht, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond, Omroep West, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1mburg. Daarnaast wordt ook de lokale tv-zender AT5 aan het portfolio toegevoegd.

Foto: Ster