De eerste editie van 3FM Serious Request: De Lifeline 2018 heeft 1.450.158 euro opgeleverd. Dat is bijna 1,5 ton hoger dan de eindstand die op kerstavond bekend werd gemaakt. De dj’s kregen toen een cheque van 1.308.889 euro overhandigd. De maanden na de Lifeline is het bedrag verder opgelopen, meldt Het Rode Kruis.

“Weliswaar ligt het bedrag veel lager dan voorgaande jaren 3FM Serious Request, maar we zijn ons er van bewust dat dit nieuwe concept een investering in de toekomst is en niet direct dezelfde fondsen oplevert als het Glazen Huis”, aldus Het Rode Kruis.

Het bedrag wordt besteed aan drie doelen van het Rode Kruis: reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

Schattingen

Het Rode Kruis is de laatste jaren voorzichtiger met het schatten van het eindbedrag van Serious Request. Het eindbedrag van het Glazen Huis 2014 in Haarlem werd in de maanden na het evenement namelijk met bijna 4 ton naar beneden bijgesteld.

Andersom gebeurde het trouwens ook: de eindstand van het Glazen Huis 2012 in Enschede bleek achteraf te laag ingeschat. De eindstand viel met 13.839.731 euro uiteindelijk 1,5 miljoen euro hoger uit dan op kerstavond 2012 was ingeschat. Daarmee had het Glazen Huis in Enschede de hoogste opbrengst ooit.

Het eindbedrag is een schatting. De schatting wordt gemaakt op basis van toezeggingen in de actieweek en ervaringen uit het verleden.

Foto: NPO 3FM