Home Landelijke radio Slam!FM hekelt berichtgeving Adformatie en Radio 538

Slam!FM hekelt berichtgeving Adformatie en Radio 538

Het persbericht dat Radio 538 vandaag heeft verspreid waarin staat dat “Slam!FM weer een cultzender moet worden” is volgens Slam!FM voorbarig en deels onjuist. Ook de berichtgeving van Adformatie waarin wordt gesteld dat Slam!FM onmiddellijk haar format moet veranderen is volgens het radiostation onjuist.

“De stellingname van Radio 538 directeur Jan Willem Brüggenwirth dat Slam!FM haar frequentie zou gebruiken als ‘vrije vergunning voor hitmuziek’ is onjuist”, laat Slam!FM weten. “Dat Slam!FM ‘de dupe is geworden’ van onduidelijke regelgeving slaat ook nergens op. Blijkbaar is Radio 538 bang jonge luisteraars kwijt te raken aan Slam!FM en schuwt daarbij het verspreiden van onjuiste berichten niet.”

Volgens Slam!FM heeft de rechtbank alleen uitspraak gedaan over de definitie ‘hitmuziek’. “Dit geding is een vervolg op een eerdere uitspraak door Agentschap Telecom van 19 oktober 2005 en gaat over controle op de naleving van de richtlijnen behorende bij de frequentie van Slam!FM. De rechtbank is van mening dat Agentschap Telecom tot dusver een te beperkte uitleg heeft gegeven aan het begrip hitmuziek en heeft bepaald dat AT hieromtrent een nieuwe beslissing dient te nemen. Daarnaast vindt de rechtbank de rekenmethodiek rondom spreektijd ten opzichte van muziektijd niet afdoende en wordt ook hier bepaald dat Agentschap Telecom opnieuw een beslissing dient te nemen.”

Ondanks het feit dat de rechtbank heeft bepaald dat AT opnieuw beslissingen dient te nemen, heeft de rechtbank ook bepaald dat Slam!FM terecht sancties opgelegd heeft gekregen. “Slam!FM is het niet eens met de uitspraken van de rechtbank en is van mening dat zij zich wel houdt aan de regelgeving”, zegt de zender. Slam!FM overweegt daarom hoger beroep aan te tekenen en schorsing van de uitspraak te vragen.

“De uitspraak geeft eens temeer aan hoeveel moeite de wetgever en de rechtsprekende instanties hebben met de uitleg van de regels behorende bij ons kavel”, zegt Algemeen directeur Jacqueline Bierhorst van het radiostation. “Opnieuw worden nieuwe interpretaties gegeven over het begrip hitmuziek en de berekeningsmethodiek muziek/gesproken woord. Wij houden ons wel degelijk aan de regels behorende bij ons kavel. Wij hebben daarom alle vertrouwen in een goede afloop.”

Vorig artikel100%NL gaat flitsinformatie uitzenden
Volgend artikelOmroep Gennep trekt aanvraag zendvergunning Limburgse Bergen in