Home Landelijke radio Omroep Gennep trekt aanvraag zendvergunning Limburgse Bergen in

Omroep Gennep trekt aanvraag zendvergunning Limburgse Bergen in

Het bestuur van Omroep Gennep heeft het Commissariaat voor de Media laten weten de aanvraag voor de zendvergunning voor de Gemeente Bergen ingetrokken. Ook de Gemeente Bergen is van dit besluit in kennis gesteld. Waarom Omroep Gennep zich terugtrekt, wil voorzitter Willem Janssen niet zeggen.

De beslissing is opmerkelijk omdat beide omroepen in afwachting zijn van de uitspraak van het CvdM over de toewijzing van de zendmachtiging.

De huidige zendgemachtigde Maasland Radio vindt het een verstandig besluit. “Aangezien ze geen schijn van kans maakten op de vergunning voor de gemeente Bergen. Het is alleen jammer dat er nu sprake is van verstoorde verhoudingen tussen de omroepen, waardoor samenwerking voorlopig niet aan de orde is”, laat de omroep weten.

Afgelopen november wilde het college van Burgemeester en Wethouders van Bergen positief naar het Commissariaat voor de Media adviseren over Omroep Gennep en negatief over Maasland Radio. De Bergse zender kwam daartegen in het geweer en organiseerde zelfs een actieweekend.

Uiteindelijk besloot de gemeente onder druk van de gemeenteraad toch een positief advies over Maasland Radio af te geven.

Vorig artikelSlam!FM hekelt berichtgeving Adformatie en Radio 538
Volgend artikelSleutelstad FM neemt Hofstad Radio over