Simone Walraven is vanaf januari te horen in de avonduren op NPO Radio 5. Ze volgt tussen 18:00 en 20:00 uur Henkjan Smits op, die nu nog op het tijdslot te horen is. Het nieuwe programma van Simone, dat van maandag tot en met donderdag te horen zal zijn, gaat ‘De Avond’ heten.

In juni werd duidelijk dat het programma van Henkjan Smits op Radio 5 stopt. Het programma heeft ‘niet de hoeveelheid luisteraars weten te bereiken die de NPO voor ogen had en daarom trekt Omroep MAX de stekker eruit.’ Henkjan maakte het programma tot een paar maanden geleden samen met Manuëla Kemp, maar zij zit al een tijd ziek thuis.

‘Natuurlijk thuis’

Simone Walraven verhuist voor het nieuwe programma op Radio 5 terug van Amerika naar Nederland. “Omroep MAX voelt als een heel natuurlijk nieuw thuis”, zegt Simone in een persreactie. “Het is de combinatie van sociale betrokkenheid, inclusiviteit en respect waarmee de programma’s worden gemaakt. Ik heb zóveel zin om allemaal verschillende soorten muziek te gaan draaien op NPO Radio 5.”

Daniël Dekker, hoofd radio bij Omroep MAX: “Wij zijn heel blij met de komst van Simone Walraven, zij is een mooie aanvulling in het radioteam van MAX. En natuurlijk heel leuk dat Simone na al die jaren weer dagelijks radio gaat maken. We zijn met veel plezier bezig om het programma verder inhoud te geven. De avond van Radio 5 wordt een muzikaal feestje.”

Simone was eerder op NPO Radio 2 te horen, waar ze een aantal jaar een wekelijks programma presenteerde. Over de invulling van het tijdslot 18:00 uur tot 20:00 uur op vrijdagavond op Radio 5 maakt Omroep MAX later meer bekend.

Foto: Ben Houdijk