Het dagelijkse avondprogramma ‘De MAX!’ van NPO Radio 5 stopt eind dit jaar. Het programma met Henk-Jan Smits en Manuela Kemp heeft niet de hoeveelheid luisteraars weten te bereiken die de NPO voor ogen had en daarom trekt Omroep MAX de stekker eruit.

“We zijn Henkjan Smits en Manuëla Kemp veel dank verschuldigd voor hun inzet. Sinds januari 2018 maken zij voor Omroep MAX dit mooie muziekprogramma”, zegt Daniël Dekker, hoofd radio bij MAX. ”De luisteraars konden genieten van muziek uit de afgelopen acht decennia en de verhalen achter die muziek. We gaan op een gepaste manier afscheid nemen van De MAX! en zijn presentatoren.”

Sinds dit voorjaar presenteert Henk-Jan Smits het programma, dat op werkdagen van 18:00 tot 20:00 uur te horen is, solo. Manuela Kemp zit ziek thuis en zal ook niet meer terugkeren bij het programma. Het is nog niet duidelijk wat er op het tijdstip van ‘De MAX!’ te horen zal zijn op januari en of Henk-Jan een andere plek krijgt bij Radio 5. De laatste uitzending van het programma is op 30 december.

Foto: Janita Sassen | Omroep MAX